Traditionele parketvloeren

Traditioneel parket is de oudste methode van parket plaatsen. Hierbij wordt er eerst een houten onderlaag geplaatst op de chape waarop dan 9mm massief hout wordt velijmd en genageld. Frans eiken hout wordt hiervoor het meest voor gebruikt maar ook exotische houtsoorten zijn mogelijk.  Deze parketvloeren kunnen, mits een aantal regels, op vloerverwarming geplaatst worden. Het aantal legpatronen is hier vrijwel onbeperkt.

Deze vloeren moeten altijd ter plaatse geschuurd, gepolierd en afgewerkt worden. Zo kan u zelf de afwerking van uw parket kiezen, bvb 2-componenten waterlak, olie of boenen.

We hebben een eigen kleursysteem ontwikkeld, zodat de kleur naar wens kan worden aangepast en u niet hoeft te kiezen uit standaardkeuren.

Traditionele parketvloeren

Samengesteld parket

Samengesteld of meerlaags parket is een recentere vorm van parketplaatsen. Hierbij zijn onderlaag en toplaag al aan elkaar verlijmd. De de dikte van de toplaag varieert van 2 tot 6mm, de dikte van de onderlaag wordt hieraan aangepast en kan 8mm tot 18mm of dikker zijn. Er zijn zowel afgewerkte als onafgewerkte versies. De onafgewerkte worden door ons hetzelfde afgewerkt zoals een traditionele parketvloeren.

Deze vloeren zijn eveneens geschikt voor vloerverwarmig, mits ook hier een aantal regels te respecteren.

Er zijn (wereldwijd) zeer veel verschillende soorten meerlaags parket.  Wij plaatsen niet eender welk soort samengesteld parket, er wordt steeds gecontroleerd op een aantal strenge criteria zoals herkomst hout, productieregio, enz...

Samengesteld parket

Restauratie, herstellen en herschuren

Een van de vele voordelen van een parketvloer is dat ze (bijna altijd) hersteld en herschuurd kan worden. (zie foto hieronder)

bvb uitbreiding living of kamer, veranderen of afbreken schouw/haard, waterschade, brandschade, of gewoon uw bestaande vloer laten opschuren om uw interieur te hernieuwen zodat uw parket er als nieuw uitziet.

Restauratie, herstellen en herschuren Restauratie, herstellen en herschuren

Handgekrabt parket

Hierbij wordt de parketvloer volledig met de hand afgewerkt met een krabstaal, zonder hulp van schuurmachines.

De natuurlijke structuur van het hout wordt hierdoor benadrukt en geeft een doorleeft karakter aan de vloer. 

Te combineren met verschillende kleuren en beschermlagen geeft dit een zeer unieke parketvloer.